Myyjän työ on muutoksessa, oletko valmis?

Nopeasti muuttuva toimintaympäristö, digitalisoituminen ja asiakkaan muuttunut ostokäyttäytyminen tuovat suuria mahdollisuuksia yrityksille. Se on samalla myös riski, jollei sen tuomia muutoksia huomioida toiminnassa.

Myyjän työ on muutoksessa. Myynnin ja markkinoinnin digitalisoitumisen avulla monet rutiinit hoituvat helpommin ja tehokkaammin kuin ennen. Tietoa on saatavilla paljon. Myyjien tehokkaan ajankäytön kannalta esim. liidien hankkiminen, asiakkaan ensikohtaaminen monikanavaisessa ympäristössä tai vaikkapa buukkaus on helppo hoitaa toisin. Eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että myyjällä on enemmän arvokasta aikaa kohdata asiakas. 

Ymmärrä asiakkaan tarpeet ja arvot

Asiakkaan tarpeiden ja arvojen ymmärtäminen heidän organisaationsa eri näkökulmista on äärimmäisen tärkeää.

Perusedellytys sille, että myyjä oikeasti uskaltaa kohdata asiakkaan avoimesti on oma osaaminen. Niin asiakkaan toiminnan ja prosessien ymmärtäminen kuin myytävän tuotteen/palvelun laaja-alainen osaaminen on lähtökohta.

Menestyvän myyjän erottaa siitä, että hän hallitsee myyntiprosessin ja omaa erinomaiset vuorovaikutustaidot. Myyjän kyky kysyä asiakkaalta ja kuunnella aidosti mitä hän sanoo, on myyjän tärkeää osaamista. Asiakkaan aito ymmärtäminen on luontevaa taitavalle ja osaavalle myyjälle. 

Myynti- ja vuorovaikutustaitoja voi oppia ja kehittää, harjoittelu luo edellytykset menestymiseen.

Tarjoa asiakaslähtöinen ratkaisu

Myyjän kyky tarjota asiakaslähtöinen ratkaisu luo edellytykset asiakassuhteen syntymiseen ja varmistaa sen jatkumisen. Osaavalla myyjällä on kyky luoda luottamuksellisia asiakassuhteita koko asiakkaan tiimin kanssa, kun myyjä ymmärtää aidosti yrityksen tarpeen eri näkökulmista. 

Kun asiakas valitsee tuotetta tai palvelua, hän ei itse asiassa osta tuotetta vaan siitä saatavaa etua ja hyötyä. Taitava myyjä osaa esittää asiakkaalle ne hyödyt, mitkä hän saa tuotteen tai palvelun valinnasta. 

Hyödyt voivat olla monenlaisia, esimerkiksi:

 • parantaa heidän oman asiakkaansa asiakastyytyväisyyttä 
 • helpottaa henkilöstön työtä
 • kehittää toiminnan tehokkuutta
 • nopeuttaa prosessin hallintaa
 • lisätä arvostusta

Kun tuotteen/palvelun tuoma hyöty liittyy suoraan asiakkaan arvoihin, ostopäätös on lähellä.

Neuvottelutekniikan hallinta auttaa myyjää hänen toiminnassaan.

Myyjän rooli asiakaslupauksen toteuttajana ja asiakastyytyväisyyden takaamisessa on kriittinen

Asiakkaan ostopäätös perustuu sekä tunteeseen että järkeen. Asiakassuhteen säilyttäminen vaatii pitkäjänteistä ja työtä ja ennen kaikkea asiakaslupauksen täyttymistä. Samalla kun virtuaalinen myynti valtaa alaa F2F tapaamiset vähenevät. Kun myyjä kohtaa asiakkaan henkilökohtaisesti tai virtuaalisesti on tärkeää hyödyntää yhteinen aika tehokkaasti. 

Myyjän erinomaiset myynti- ja vuorovaikutustaidot vaikuttavat yrityksen kilpailukykyyn.

Varmista kilpailukykysi. Erotu myynnin ja vuorovaikutuksen osaajana.

Annukka Sumkin Myynti- ja yritysvalmennus ASSET Oy:stä ja Petra Alijärvi Voimisto Oy:stä ovat yhdistäneet voimavaransa ja tuovat markkinoille uuden valmennuksen, jonka avulla varmistetaan yrityksen kilpailukyky muuttuvassa tilanteessa. 

Osaa, erotu, menesty. Kun haluat:

 • varmistaa asiakastyytyväisyyden
 • lisää asiakkaita
 • parantaa asiakaspitoa
 • lisätä myyntikäynnin kannattavuutta
 • vahvistaa myyjien osaamista ja kehittää moderneja myyntitaitoja
 • kehittää vuorovaikutustaitoja ja neuvottelutekniikkaa
 • erottua joukosta ja menestyä tämä valmennus on suunniteltu juuri teille

Yrityskohtaiset valmennukset räätälöidään aina asiakkaittain. Tutustumme asiakkaan tilanteeseen ja räätälöimme sisällön painotukset ja harjoitukset aina asiakasyrityksen tarpeiden pohjalta. Valmennusta järjestetään myös avoimena valmennuksena. Kysy lisää meiltä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1  +  6  =